VORIGE SERVICE
  Display remarketing
VOLGENDE SERVICE
Facebook adverteren 
 

YouTube & video adverteren

YouTube is de tweede grootste zoekmachine in de wereld en daarnaast hét videoplatform voor het kijken en het delen van video’s. YouTube wordt iedere maand bezocht door meer dan één miljard unieke bezoekers wereldwijd en heeft hiermee een enorm groot bereik. De laatste jaren zijn er veel interessante video advertentieformaten bijgekomen waardoor YouTube naast branding erg geschikt is voor interactie en conversie.

YouTube Advertising mag daarom niet langer ontbreken aan je online marketing strategie, want YouTube geeft de ideale mogelijkheid om video-advertenties te tonen aan interessante gebruikers. Op originele manieren kunnen video’s worden ingezet om de naamsbekendheid van je merk of product te vergroten, om een inspirerende manier te vinden om een nieuwe doelgroep aan te boren, om gewoonweg een video extra onder de aandacht te brengen, maar ook om te zorgen voor extra verkeer en conversie.

Adverteren op YouTube wordt gedaan vanuit Google Ads, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van vergelijkbare targeting-technieken als bij Google Display Network, voor Display Advertising. Er kan getarget worden op aspecten rondom de gebruiker; zoals interesse, custom intent, demografie, vergelijkbare bezoekers, website remarketing en YouTube remarketing. Of er kan getarget worden op aspecten rondom de content, dus de inhoud van de pagina waar de video advertentie gaat afspelen. Zo kan er op onderwerp worden getarget, maar ook kunnen specifieke YouTube kanalen, YouTube video’s, of websites en apps in het Google Display Netwerk worden getarget. Erg veel specifieke targeting die erg interessant is, zeker ook voor de jongere doelgroep.

6 op de 10

mensen geven de voorkeur aan online video platforms dan live televisie.

1bln

uur aan YouTube videos worden er in 1 dag bekeken, meer dan Netflix en Facebook video samen.

40min

duurt een gemiddelde mobiele kijksessie.

Wij zijn erg ervaren met YouTube campagnes en kunnen er absoluut perfect bij helpen om de juiste doelgroep te bereiken met een pakkend bericht. We zullen beginnen met het opzetten van een strategie die past bij de doelstellingen, waarbij bepaald zal worden wie we waarom willen bereiken met welk bericht. Ook is het hierbij van belang dat er goede video-materialen beschikbaar zijn welke ook van invloed zijn op de verdere opzet van de campagnes. Gaat het bijvoorbeeld om een erg lange video, dan adviseren wij niet om deze als pre-roll in te zetten. Gaat het om een krachtig kort bericht, dan zijn bumper advertenties erg gericht. Wel is het belangrijk hierbij te overwegen op welke doelgroep een dergelijk kort bericht in te zetten, omdat je wilt voorkomen dat het bericht onvolledig is en daarmee de plank misslaat. Deze keuzes zullen we samen maken, waarbij wij per doelgroep zullen adviseren wat de wenselijke formaten zijn en daarbij passende targeting-mix.

Wij zullen hierbij de opzet en het beheer volledig uit handen nemen, waarbij we ten alle tijden transparant zullen zijn over onze activiteiten en de campagne-resultaten. We zullen zorgen voor goed leesbare dashboards, toegespitst tot het detailniveau dat jullie wenselijk vinden. Naast dat we zullen zorgen voor live dashboards, is er altijd voldoende tijd om te evalueren en te communiceren, op de manier die het beste past.

Als YouTube specialisten zullen we altijd scherp bovenop de resultaten zitten. We zullen de resultaten continu in de gaten houden en daarnaast altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op gebied van video. Zodat wanneer er ontwikkelingen zijn in de markt, we er altijd voor kunnen zorgen dat onze adverteerders voorop blijven lopen.

Zie onze blogs voor meer updates over de laatste advertentie-formaten. Of neem bij interesse contact op om eens verder te praten!