VORIGE SERVICE
  Display remarketing
VOLGENDE SERVICE
Facebook adverteren 
 

YouTube & video adverteren

YouTube is het grootste videokanaal ter wereld. Het platform wordt iedere maand bezocht door meer dan één miljard unieke bezoekers wereldwijd en heeft hiermee een enorm groot bereik. Youtube heeft bij een steeds groter wordende groep mensen een plaatsvervangende rol gekregen voor traditionele televisie. Dat komt omdat het aanbod aan content veel groter is en gebruikers on-demand kunnen kijken waar ze op dat moment zin in hebben. Ook verschuift het kijken op YouTube steeds meer naar verschillende apparaten. Zo neemt het aantal mensen dat Youtube rechtstreeks op de televisie kijkt steeds meer toe. 

YouTube maakt onderscheid in 3 typen gebruikers: creators, viewers en adverteerders. Het verdienmodel van YouTube zit in het vertonen van advertenties aan de viewers van bepaalde video’s, waarbij een deel van de advertentieopbrengsten naar de creator van de video gaan. De uitgebreide targetingopties maken het platform bijzonder interessant voor adverteerders. Zo kun je bijvoorbeeld targeten op onderwerpen, interessecategorieën of kijkers van specifieke video’s of kanalen. Je kunt ook zelf aangepaste interessegroepen maken. Ook videoremarketing is mogelijk op YouTube. 

Voorheen was YouTube vooral een kanaal om bereik te genereren en naamsbekendheid mee op te bouwen. Dat is het nog steeds, maar de laatste jaren zijn er veel interessante campagnetypen bijgekomen, waardoor het platform ook erg geschikt is geworden voor het genereren van conversies. Zo kunnen we voor je aan de slag met de campagnetypen ‘YouTube for Action’ of ‘Trueview for Shopping’. Ook kun je video’s vertonen in het partnernetwerk van YouTube, een selectie van hoogwaardige apps en websites. Welke doelstelling je ook hebt, binnen YouTube is er altijd een campagnetype dat je kan helpen je doelstelling te bereiken.

6 op de 10

mensen verkiezen online video platforms boven live televisie.

1mld

uur aan YouTube video’s worden er in 1 dag bekeken, meer dan Netflix en Facebook video samen.

40min

is de gemiddelde duur van een mobiele kijksessie op YouTube.

Vertel ons je doelstelling en wij kijken welk campagnetype en advertentieformaat hier het beste bij aansluit. Daarbij denken wij graag mee over de creatieve uitingen. Deze moeten namelijk worden gemaakt aan de hand van je doelstellingen en de advertentievereisten vanuit Google. Zo kun je bij sommige campagnetypen enkel video’s inzetten van 6 seconden, terwijl bij andere typen een langer durende video juist beter werkt. Geen zorgen, wij kunnen je hierover informeren en indien gewenst zelfs helpen bij de creatie ervan.

Klaar om aan de slag te gaan met YouTube? Of heb je nog vragen? Neem vandaag nog contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Neem ook eens een kijkje bij onze blogs. Hier vind je recente updates over onze services.