VORIGE SERVICE
  Website optimalisatie
VOLGENDE SERVICE
Pinterest adverteren 
 

 

Snapchat adverteren

Snapchat begon in 2011 als een speelse app om grappige foto’s en korte video’s met vrienden te delen. Vandaag is Snapchat één van de grootste social media platforms met wereldwijd miljoenen dagelijkse gebruikers en een jaarlijkse groei van 18%. Dagelijks worden er 4 miljard Snaps gemaakt, daarmee is de Snapchat camera één van de meest gebruikte camera’s ter wereld. Het kanaal is vooral populair bij een jong publiek, zo bereik je in Nederland met Snapchat meer dan 70% van alle 18 tot 34 jarigen. In tegenstelling tot andere sociale media kent Snapchat geen openbare likes of follows, op Snapchat draait het om oprechte connecties. Gebruikers hebben daarom vaak minder, maar wel meer kwalitatieve connecties op Snapchat dan op andere social media kanalen.

Wat Snapchat uniek maakt zijn de ruime keuze aan advertentie-opties en cameramogelijkheden. Zo kennen we de gebruikelijke Snap Ads en Story Ads maar kan er ook op basis van een productfeed Dynamic- en Collection Ads worden ingezet. Sinds oktober 2020 is het in Nederland ook mogelijk om de Commercial plaatsing in te zetten voor merkherkenning. Misschien wel de meest creatieve en unieke advertentie-opties op Snapchat zijn de Lenses AR Experiences en Filters. De AR Lenses maken het mogelijk om interactieve momenten te creëren met je doelgroep. Filters zijn creatieve overlays die kunnen worden toegevoegd aan een foto of video. Zo kan je merk onderdeel zijn van het Snapchat verhaal van de gebruiker.

Snapchat groeit en ontwikkelt zich snel. Hierdoor komt Snapchat vaak met nieuwe advertentie-opties die adverteren op Snapchat nog aantrekkelijker maken, voor elk soort campagnedoelstelling. Op Snapchat wordt er ook gebruik gemaakt van de Snap Pixel. Deze pixel maakt het voor adverteerders mogelijk om doelgroep-lijsten samen te stellen voor remarketing doeleinden.

249 M

wereldwijde actieve gebruikers, waarvan 5,3 miljoen in Nederland.

50%

van alle Nederlandse gebruikers is 18-24 jaar oud.

18%

jaarlijkse groei aan dagelijks actieve gebruikers.

Meteen vanaf het moment dat adverteren met Snapchat mogelijk werd in Nederland, hebben we de kans gegrepen om dit volledig uit te zoeken. We hebben veel nuttige en creatieve manieren gevonden om het publiek van onze klanten te bereiken. Met steeds meer en meer functies die eraan komen, adviseren we alle klanten om deze optie met ons te verkennen. Alleen als we denken dat je doelgroep aanwezig is op Snapchat, natuurlijk.
Samen kunnen we originele en handige manieren bedenken om Snapchat als advertentiekanaal te gebruiken. We beslissen de best passende campagnestructuur, die het beste aansluit bij jouw doelen. Wanneer de campagnes live zijn, zullen we deze continu monitoren en optimaliseren. We zullen je voorzien van begrijpelijke dashboards en inzichtelijke rapporten, aangepast aan het gewenste detailniveau. Op deze manier zijn al onze activiteiten en campagneresultaten volledig transparant. Naast deze real time inzichten is er altijd voldoende tijd voor evaluatie en communicatie, op de manier die jij verkiest.
Als gecertificeerde Snapchat experts blijven we altijd vooroplopen. Niet alleen door constant naar onze campagnes te blijven kijken, maar ook naar wat er in de markt gebeurt en nieuwe digitale innovaties in de gaten te houden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd een stapje voor blijft op de concurrentie.

Neem ook eens een kijkje bij onze blogs. Hier vind je recente updates over onze services.