Nxt Museum Portfolio

Nxt Museum

HET EERSTE MEDIAKUNST MUSEUM IN NEDERLAND

Overview

Nxt Museum is het eerste museum voor mediakunst in Nederland. Je vindt er tentoonstellingen op het snijvlak van kunst, technologie en wetenschap. Het museum opende zijn deuren in augustus 2020, middenin de Covid-19-pandemie. Deze gedurfde zet past perfect bij Nxt als het ultieme ‘next generation’ museum dat afstand neemt van traditionele kunstopstellingen en een publiek aanspreekt dat vaker te vinden is in nachtclubs dan kunstgalerijen.

Omdat tickets online worden verkocht, zocht Nxt Museum naar een partner met ervaring in de culturele sector en kwam zo tot een samenwerking met Hide and Seek. Voor dit gloednieuwe museum was ons doel niet alleen om tickets te verkopen, maar ook om bekendheid te geven aan het merk en productaanbod van het museum (mediakunst).

Om dit te realiseren, hebben we gekozen voor een multi-channel strategie en onze online activiteiten geïntegreerd met de offline awareness campagne van Nxt. We hebben targeting toegepast op basis van klant persona’s en verschillende soorten ads ingezet om elk van hen te bereiken met de meest relevante boodschap.

Hoewel we enigszins beperkt werden door Covid-19-regelgeving, hebben we onze campagnes continue aangepast zodat ze in iedere situatie up-to-date en optimaal waren. Met aanpassingen in keyword-, geografische- of thematische-targeting hebben we ervoor gezorgd dat we altijd relevant zijn geweest voor onze doelgroep.

Project

Nxt Museum opening, augustus 2020

Client

Nxt Museum

What We Did

Een geïntegreerde marketingmix.

Resulting in

Een sterk merk slechts in 3 maanden tijd. Met ticket verkopen die alle verwachtingen te boven zijn gegaan.

Een sterk en geloofwaardig museummerk, met indrukwekkende omzet en bezoekersaantallen

Door zorgvuldig onze campagnekanalen te selecteren, slim campagne te voeren met verschillende advertentietypen en een breed scala aan doelgroepen aan te spreken, hebben we het museum met groot succes gelanceerd. De ticketsale resultaten via online campagnes hebben alle verwachtingen overtroffen. We zijn erin geslaagd een sterk en geloofwaardig museummerk te lanceren, met het daarbij behorende gloednieuwe productaanbod (mediakunst).

De organische following van Nxt Museum is in snel tempo gegroeid, wat duidt op een nu al grote groep fans. En dit is nog maar het begin, want dit alles werd bereikt in slechts 3 maanden tijd. Het potentieel voor Nxt Museum is enorm, en we kunnen niet wachten om samen de mogelijkheden volledig te verkennen.

MORE WORK
GET IN TOUCH
Nxt Museum