WiWa Nieuwe Kunst

Wille Wartaal

Nieuwe Kunst

Overview

Willie Wartaal, lid van ‘s Nederlands bekendste rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig, bracht in 2020 zijn eerste soloproject uit, genaamd Enkelbangers. In samenwerking met Museum Voorlinden is het begin 2021 alweer tijd voor zijn tweede album, genaamd Nieuwe Kunst.

Willie Wartaal pakt voor zijn nieuwe album uit met een interessante mix van ludieke sketches, vernieuwende muziek en unieke decors. Een hoop content dus. En dat wil je laten zien aan een breed, geïnteresseerd publiek.

Toen kwam Hide and Seek in beeld. Met wortels diep in de cultuurscene, de perfecte partner om door middel van gebalanceerde campagnes — Facebook en Google — een impact te maken op de online kanalen van Willie Wartaal.

De doelstelling voor deze campagne betrof het behalen van views op YouTube en engagement-acties op Facebook. Secundaire bijkomstigheid is het versterken van Willie Wartaals merk en het verhogen van de streaming-aantallen.

Project

Nieuwe Kunst

Client

Willie Wartaal

What We Did

Ondersteunen van de album en release launches

Resulting in

Steady social reach, views and streams.

Een gebalanceerde campagne, met relevante views, engagement en awareness als gevolg.

Er is tijdens deze campagne ingezet op gedetailleerde doelgroep-targeting en constante monitoring van advertentieplaatsingen. Op die manier konden relevante en vooral kwalitatieve views worden gegenereerd voor een relatief lage CPV, waardoor het beschikbare budget optimaal is ingezet. Het is duidelijk te zien welke video’s zijn geadverteerd, mede door de hogere streaming-aantallen en positieve comments. Dit genereerde hoogstwaarschijnlijk een vliegwiel-effect, dat het streamen op andere platforms heeft aangewakkerd.

Naast het effectief managen van de campagnes, heeft Hide and Seek ook een adviserende rol gespeeld bij het creëren van de juiste content, aangezien de effectiviteit van de campagnes daar nauw mee samenhangt. Door de advertenties is een grote groep bereikt, die anders wellicht niet het album had ontdekt. Vandaar dat het als artiest loont om in te zetten op een online campagne. Hide and Seek kijkt terug op een mooie, muzikale samenwerking en staat paraat voor de volgende artistieke uiting van WiWa!

MORE WORK
GET IN TOUCH
WiWa Portfolio Hide and Seek