Wat is een goede click-through rate in een Google Search Ads campagne?

By 11 oktober 2022 Google Ads
Click-through rate header image

Voordat we kunnen kijken naar wat een goed click-through rate voor een Ads campagne zou zijn is het belangrijk om even uit te leggen wat een dit ratio nou inhoudt.

Wat is een click-through rate?

De click-through rate (CTR) is het aantal mensen dat op een advertentie klikt gedeeld door alle mensen die de advertentie hebben gezien. Een hoge CTR is van belang omdat dit de kwaliteitsscore verbeterd en hierdoor de positie verbeterd en kosten verlaagd. 

Een rekensommetje:

Click-through rate = Klikken / Vertoningen x 100%

Een CTR van 1% geeft dus aan dat 1 van de 100 mensen die een advertentie ziet hierop klikt. De CTR is een belangrijke metric omdat het indiceert hoe relevant een advertentie is voor je doelgroep. Een hoge CTR geeft aan dat je content erg relevant is en een lage CTR geeft aan dat je content niet relevant of aantrekkelijk is.

Wat is een goede click-through rate in een Google Search Ads campagne?

Helaas is dit geen simpel antwoord en hangt dit van meerdere zaken af. Zo verschilt de gemiddelde CTR ook enorm per industrie. Hierbij een overzicht van gemiddelde click-through rates van verschillende industrieën van onze klanten in het afgelopen jaar.

Click-through rate per industrie

e-Commerce = 5,6%

B2C Services = 8,2%

B2B Lead Gen = 3,3% 

Ticketing = 7,1%

Zo zien we dat voor e-commerce klanten de gemiddelde CTR 5,6% is. Een goede CTR hiervoor zou dus rond de 6%-7% liggen. Voor ticketing ligt de gemiddelde CTR op 7,1% en hier zou een hoge CTR rond de 8%-9% liggen. Zoals je ziet verschilt een goede CTR dus erg per industrie en per doelstelling. Zo zie je dat de CTR bij e-commerce transacties veel hoger ligt dan bij het genereren van leads. Ook zien we jaar over jaar een stijging van de CTR over alle industrieën. Dit suggereert dat relevantie steeds een belangrijkere rol speelt en dat advertenties steeds gepersonaliseerder en relevanter worden voor gebruikers. 

Hoe vergelijkt jullie CTR met onze benchmarks?

Mocht jullie CTR nou enorm verschillen met die van ons, raden wij aan om de zoektermen nog eens grondig door te nemen. Zijn al deze zoektermen relevant voor jullie doelgroep en industrie? Zo niet, kan dit ook invloed hebben op een lagere CTR. Daarnaast raden wij aan om aan de slag te gaan met de advertentieteksten. Het is altijd goed om te experimenteren met andere copy en deze met elkaar te A/B testen. Bijvoorbeeld met verschillende call-to-actions of een andere tone of voice. Hebben jullie hulp nodig met het verbeteren van jullie CTR? Neem contact met ons op!

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Hamerstraat 1-E
1021 JT Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl