Verhoog jouw advertentie relevantie en ontdek hoe sommige display- en videonetwerken nóg meer effect kunnen hebben dan Google Ads

By 12 mei 2023 Adverteren
Een illustratie van display- en video netwerken

Display en video netwerken zijn een populaire en effectieve manier voor adverteerders om hun doelgroepen online te bereiken. Wanneer je doel is om veel bereik te genereren, wordt er direct gedacht aan de services die Google aanbiedt, waaronder het Google Display Netwerk en YouTube. Het grote bereik is ook een voordeel van Google Ads, maar als je heel gericht wil targeten, zijn er meer display- en videonetwerken beschikbaar – elk met hun eigen unieke kenmerken en doelgroepen, waardoor je veel specifieker kan targeten dan via Google Ads. Daarnaast bieden deze andere netwerken vaak een premium karakter met zich mee, wat mooie en kwalitatieve branding-kansen biedt.

Bij Hide and Seek vinden we het belangrijk dat het netwerk perfect aansluit bij de doelgroep. Daarom kijken we verder dan de bekende kanalen en dat levert succesvolle resultaten op voor onze klanten! In deze blog lichten we graag enkele netwerken toe die je kunt inzetten om de juiste doelgroep te bereiken in de awareness fase.

Tripadvisor

Wie kent Tripadvisor niet? Het is een online platform waarop gebruikers beoordelingen kunnen lezen en kunnen schrijven over hotels, restaurants, attracties en andere reisgerelateerde ervaringen. Tripadvisor is beschikbaar in 190 landen en heeft een groot bereik. Alleen in Nederland heeft het platform al meer dan 4,5 miljoen unieke gebruikers. 

Doelgroep Tripadvisor

Tripadvisor biedt mooie kansen wanneer jouw doelgroep actief is in de reis- en toerisme branche. De targeting kan heel specifiek worden ingesteld op basis van zoekopdrachten, locaties, reisbestemmingen en andere interesse targeting. Dit stelt adverteerders in staat om op een effectieve manier hun merk, product of dienst te promoten onder de juiste doelgroep. 

Advertenties Tripadvisor

Tripadvisor ondersteunt statische banner-advertenties, maar ook native banners. Het voordeel van een native banner is dat de advertenties overeenkomen met het uiterlijk, gevoel en functie van het mediaformat waarin ze verschijnen. Ze passen naadloos op de webpagina, dus ze verstoren de interactie van de gebruiker met de pagina niet.

De advertenties kunnen op verschillende plaatsen op de website en in de mobiele app van Tripadvisor worden weergegeven. Zo kan de advertentie zichtbaar zijn bij beoordeling-, zoekresultaten- of bestemmingspagina’s. 

Een voorbeeld van een advertentie via het netwerk van Tripadvisor

Tripadvisor heeft een belangrijke rol gespeeld voor onze klanten in de toeristenbranche. Zo konden zij bereik genereren onder een zeer relevante doelgroep. Probeer jij toeristen te bereiken met jouw product of service? Denk dan eens na over de mogelijkheden op Tripadvisor, want jouw doelgroep is actief op dit platform. Je kunt een land targeten of het specifieker maken door een stad te targeten.

AdAlliance 

AdAlliance is een van de grootste verkooporganisaties voor digitale display- en video-advertenties, en biedt uitgebreide reclame-oplossingen. AdAlliance werkt samen met meer dan 200 premium partners, zoals RTL, DPG-media, Comedy Central, Videoland en vele andere. Door hun grote partnernetwerk bieden ze content voor elke doelgroep, op elk platform. 

Een greep uit de partner merken van AdAlliance

Doelgroep AdAlliance

De premium partners van AdAlliance omvatten grote uitgevers, mediabedrijven, tv-zenders en radio-omroepen. Hierdoor is er voor elke doelgroep een passende oplossing te vinden. De targeting mogelijkheden zijn dan ook uitgebreid: zo kun je bijvoorbeeld directe inkoop doen bij een kanaal zoals Videoland, of je kiest voor een doelgroep thema zoals Food & Health, News & Tech of Lifestyle Female. Op die manier bereik je de juiste doelgroep en ben je zichtbaar op verschillende aangesloten partners. Ook is het mogelijk om demografisch te targeten zoals bijvoorbeeld vrouwen in de leeftijd van 25–54.

Advertenties AdAlliance

AdAlliance biedt verschillende typen advertenties aan en de beste keuze is afhankelijk van jouw doelstellingen en de doelgroep die je wil bereiken. Video-advertenties zijn bijvoorbeeld een effectieve manier om de aandacht te trekken en kunnen variëren van korte advertenties voor een andere video tot aan langere advertenties die als tussenliggende advertenties worden weergegeven.

Voor display worden er verschillende advertentie typen ondersteund, zoals (geanimeerde) banners, HTML5-banners of native-advertenties. Native-advertenties zien eruit alsof ze deel uitmaken van de reguliere content op de website. Ze passen zich aan aan het ontwerp van de website en zijn vaak minder opdringerig. Wij helpen je graag bij het bepalen welke creative de beste oplossing is voor het bereiken van jouw doelgroep. Eerder zijn er al geweldige resultaten geboekt voor onze klanten, omdat we effectief hebben geanalyseerd welke partner bij de doelgroep past en hebben geholpen bij het bepalen welk creative het beste bij de doelgroep past.

Grindr

Grindr is een populair sociaal netwerk dat zich richt op de LGBTQ+-gemeenschap. Het platform is vooral bekend als dating app, maar biedt ook display-advertentie mogelijkheden. Grindr heeft meer dan 12 miljoen actieve gebruikers wereldwijd en is beschikbaar in verschillende landen en talen.

Doelgroep Grindr

Voor adverteerders die zich richten op de LGBTQ+-gemeenschap, kan Grindr een effectief display-netwerk zijn om hun merk of product te promoten. Voor de banneradvertenties kan de targeting worden ingesteld op basis van geografische locatie en dit kan zelfs tot op de postcode nauwkeurig. Voor de Grindr inbox-advertenties target je altijd een land. 

Advertenties Grindr

Grindr biedt twee verschillende advertentietypen aan, namelijk banner-advertenties en Grindr inbox-advertenties. Met de banner-advertenties zijn er 3 formaten mogelijk, namelijk klein, medium en volledig scherm. Zowel statische afbeeldingen als GIFs worden ondersteund.

De advertentiemogelijkheden op Grindr

De Grindrinbox-advertenties worden weergegeven in de inbox van de gebruikers op het Grindr-platform. De advertenties bevinden zich dus op een prominente plek bovenaan in de chatberichten van de gebruiker. Zodra de gebruiker de advertentie opent, wordt er een advertentie op het volledige scherm weergegeven. Dit kan zowel een statische banner zijn als een GIF. Klikken op de CTA button verwijst de gebruiker naar de website. 

De zogenaamde Grindinbox-advertentie die in de inbox van de gebruiker te zien is

Grindr heeft een effectieve rol gespeeld bij onze klanten voor het genereren van bereik onder een specifieke en relevante doelgroep. Daarnaast zorgden de advertenties voor zeer kwalitatief verkeer dat bovengemiddeld betrokken was op de website. Zie jij ook een match tussen jouw product of service en de LGBTQ+-gemeenschap, dan bieden de Grindr-advertenties interessante display-advertentie mogelijkheden. 

Display- en video mogelijkheden bij Hide and Seek

Benieuwd naar de display- en video mogelijkheden voor jouw bedrijf? Zorg voor een effectieve manier om je doelgroep te bereiken en te laten converteren. Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden. Je kan ook hieronder het contactformulier invullen.


  N I E U W S B R I E F

  A M S T E R D A M

  Admiraal de Ruijterweg 26
  1056 GJ Amsterdam
  020 215 9360

  E I N D H O V E N

  Frederiklaan 10E
  Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
  5616NH Eindhoven
  040 231 3360

  info@hide-and-seek.nl