Slimme toepassingen voor muziekmarketing met Linkfire

By 12 februari 2021 oktober 7th, 2021 Adverteren, Events & Muziek, Spotify, Tracking
Smart links voor muziekmarketing

Linkfire is een tool dat razendsnel aan populariteit wint in de muziek en festival industrie. Omdat wij – en onze klanten een hechte band hebben met deze industrie, vertellen we je graag meer over deze handige tool. De tool wordt door veel grote spelers in de industrie al gebruikt.  Zo wordt de tool onder meer gebruikt door Universal Music, Warner Music, Sony Music, Armada, Kobalt en meer dan vijftig artiesten. 

Met Linkfire kan je als artiest slimme links (URL’s) maken waarbij je fans doorverwijst naar content op hun favoriete muziek app. Tegelijkertijd zorgt de tool voor enorm veel inzichten in de doelgroep, wat weer ontzettend bruikbaar is voor online advertising doeleinden. 

Via een Linkfire-link worden fans doorgestuurd naar een microsite omgeving waar verschillende acties ondernomen kunnen worden. De meest gebruikte feature is het doorsturen naar social- of muziekkanalen van een artiest.  Maar dit is niet de enige vorm waarin Linkfire een grote uitkomst kan zijn voor artiesten en festivals. Zo is er voor elke doelstelling die je kan bedenken voor de industrie een gepaste link oplossing. We zetten ze voor je op een rij:

Linkfire Award Link
  • Tour Link: promoot een tour of een evenement waarvoor tickets worden verkocht. Ideaal als het om meerdere type tickets of datums gaat.
  • Reward Link: verhoog je fan engagement met contests, coupon codes en speciale (content) pagina’s die beschikbaar komen na het volgen van je  kanaal.
  • Playlist Link: promoot playlists over meerdere kanalen zoals Spotify, YouTube, Apple Music en meer vanuit 1 paginalink.
  • Content Link: track de resultaten en bekijk inzichten in content van elke link die je gebruikt.
  • Pre-release Link: genereer momentum tot de dag van een (single) release. Wanneer een fan op je pre-save link klikt, wordt zij naar een pagina geleid waarop zij je aanstaande track of album kan ‘pre-saven’. De ‘pre-save’ is het streaming-equivalent van de ‘pre-order’ van gisteren. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je track wordt toegevoegd aan de Spotify-bibliotheek van je fans, op het moment dat de track wordt uitgebracht.
  • Bio Link: breng al je inhoud samen in één mooie en makkelijk navigeerbare microsite. Ideaal om makkelijk en snel informatie te delen rondom bijvoorbeeld speciale releases of over een artiest zelf. 
Voorbeeld van Tour link met commissie data.

Daarnaast biedt Linkfire de optie om de ervaring van een link te personaliseren op basis van bijvoorbeeld locatie, apparaattype en veel meer. Op deze manier kan ervoor gezorgd worden dat de pagina die de fan ziet geheel is gepersonaliseerd.

Data van het gedrag op deze pagina’s kunnen verzameld worden. Via ingebouwde integraties kan de data direct doorgestuurd worden naar onder meer Google Analytics, Google Ads en Facebook Ads. Met de inzichten van de data kunnen jouw online marketing activiteiten naar een hoger niveau getild worden.

Analyseer eenvoudig je link's performance met marketing dataLinkfire integraties met platformen

Het dashboard met alle link data kun je eenvoudig doorsturen naar de bekende platformen.

Ben je benieuwd of deze tool ook een impact kan maken op jouw business? Wil je meer horen over de mogelijkheden van Linkfire? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee! 

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Admiraal de Ruijterweg 26
1056 GJ Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl