Singles Day in Europa groeit in populariteit

By 11 november 2021 december 9th, 2021 Adverteren

Singles’ Day is misschien nog niet bekend onder het grote publiek in Nederland, maar het feit is dat het elk jaar aan populariteit wint.  In de laatste jaren hebben we het steeds meer over Black Friday en Cyber monday. En we zien dat Nederlandse bedrijven hier steeds vaker zowel online als offline op inspelen. Dit is ook om een goede reden: het zijn een van de grootste uitverkoop momenten in de wereld en vooral in de VS en Europa. Maar hoe zit dit nu precies met Singles’ Day? Is het verstandig dat jouw bedrijf hierop inspeelt?

Wat is Singles’ Day precies? 

Singles’ day is een feestdag dat zijn origine kent in China. Zoals de naam doet vermoeden, is het begonnen als een soort anti Valentijnsdag. Singles’s Day vindt plaats op 11 November (11.11), omdat de datum numeriek gezien alleen bestaat uit de nummer ‘’een’’. Het is een relatief nieuw fenomeen waarin vrijgezellen zichzelf verwennen met cadeautjes. En je raadt het al, deze dag behoort tot een van de grootste verkoopdagen in de wereld. 

Het  bekende bedrijf Alibaba, heeft geholpen met de populaireit van deze dag. Het is door hen een de grootste verkoopdag van de wereld. Verkopen zagen in 2020 de grootste stijging. (Bron: Statista)

Volgens Techcrunch, is deze dag 2.5 keer groter dan Black Friday en Cyber Monday bij elkaar! Alibaba heeft niet alleen een enorme omzet gerealiseerd, maar ook het aantal bestellingen stijgt elk jaar:


Alibaba heeft in 2020 ongeveer 2.32 miljard bestellingen binnen 24 uur op SIngles Day binnen gekregen! (Bron: Statista)

Nu zul je denken ‘’Het is leuk dat het in China zo populair is, maar bijna niemand weet hier iets van af.’’ Ondanks het niet te vergelijken is met de populairteit van Sinterklaas en Kerst, zien we wel dat Europeanen steeds bekender raken met dit fenomeen: 


Sinds 2020, groeit de bekendheid onder de consument in Europa steeds meer. (Bron: Statista)

Zoals je kunt zien is de bekendheid in Europa op een aardig niveau, met Duitsland en Nederland als koplopers. De grootste groei is zelf te zien in Nederland en België.

Waarom jouw bedrijf rekening moet houden met Singles’s Day

Sinds Black Friday en Cyber Monday enorm is bekendheid en populariteit zijn gestegen, zoeken steeds meer bedrijven naar een manier om een stap vooruit te blijven. In de laatste jaren zagen we dat er enorm veel pre-Black Friday sales, Countdowns naar Black Friday sales of zelfs pre-registraties voor Black Friday Sales zijn ontstaan. Doordat Singles’s Day al in November plaats vindt, kun je veel eerder inspelen op het consumentengedrag en klanten veel eerder aan je binden, voordat zij hun geld uitgeven voor de feestdagen

Wil jij optimaal gebruik maken van de feestdagen? Overweeg dan om te beginnen met Singles’s Day promoties. Idealiter is het verstandig om al een paar weken voor Singles’s Day te beginnen met een marketing campagne, maar het is ook goed mogelijk om te beginnen met een kleinere promotie op de dag zelf. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van Social media om het sentiment onder jouw doelgroep te testen via poll ads/ posts. 

Wil jij hier graag meer advies over ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

 

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Admiraal de Ruijterweg 26
1056 GJ Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl