Opening van ons gloednieuwe kantoor in Amsterdam

By 17 april 2023 Hide and Seek
The new floor in the new office in Amsterdam West

We maken al bijna 4 jaar deel uit van Noord, eerst in Chateau en later een gedeelde ruimte met onze vrienden van HOAX. Maar met een groeiend team en alle Covid problematiek achter de rug was het tijd om naar een gloednieuw kantoor te verhuizen, en afscheid te nemen van onze geliefde plek in Amsterdam Noord. Grote dank aan alle plekken zoals EuroPizza, SkateCafe en Garage Noord voor de eindeloze nachten.

Oud kantoor

Zoals gezegd zijn we al bijna 4 jaar onderdeel van Noord, we zijn begonnen met een klein team van slechts 6 mensen die onze plek in Amsterdam probeerden te vinden. Eerst op het Rokin, midden in het toeristengebied, daarna in de Nieuwe Spiegelstraat en later in Chateau Amsterdam, waar we onze aanstaande roomies van HOAX hebben ontmoet. 

Tijdens Covid verhuisden we naar een kleiner kantoor, aangezien iedereen vanuit huis werkte en er weinig tot geen kantoorruimte nodig was. 

Terwijl we langzaam uit de Covid pandemie kropen was het duidelijk dat onze gedeelde ruimte te klein was, er konden maar 10 mensen tegelijk in en het team was inmiddels gegroeid tot 23. We brachten daarom veel tijd door in ons “tweede kantoor” MOK Amsterdam en begonnen de zoektocht naar een nieuwe plek.

De Hunkerbunker

Na een flink aantal maanden zoeken naar de perfecte plek, stuitten we op een verborgen pareltje net buiten het centrum in de populaire buurt ‘de Baarsjes’. Naast de Kostverlorenvaart, in de Korte Geuzenstraat staat een pand dat vroeger bekend stond als de Hunkerbunker. We waren meteen verliefd op de plek, tekenden het contract en ontvingen de sleutels op 20 december 2022.

Leuk weetje, Hunkerbunker was een spotnaam voor een gebouw waar in de jaren 50 en 60 voornamelijk alleenstaande vrouwen woonden. Een Hunkerbunker kwam niet alleen voor in Amsterdam, maar ook in enkele andere grotere steden zoals Rotterdam en Utrecht.

Verhuizen

Na ontvangst van de sleutels gingen we aan de slag, eerst moest het oude tapijt worden verwijderd en vervangen door een moderne en betonnen vloer. Omdat de tijd beperkt was, en we een uitdagende verhuisdatum hadden gezet, namelijk drie weken later op 13 januari, aannemers al volgeboekt waren voor het volgende jaar, en Kerstmis om de hoek stond, hebben we de klus zelf aangepakt. Uiteindelijk was de vloer klaar op 12 januari, net op tijd voor de verhuizing een dag later. Over een strak schema gesproken. 

De verhuizing zelf verliep zo soepel als een verhuizing kan verlopen. We begonnen om 9 uur ‘s ochtends met verhuizen en tegen 14 uur was de internetverbinding geïnstalleerd en waren de eerste laptops opengeklapt. In de dagen daarna kreeg alles zijn plaats. Maar we realiseerden ons dat er nog steeds weinig ruimte was om te bellen of om ons te concentreren als de rest van het kantoor in volle gang was. 

Omdat de ruimte was opgedeeld in een kleine kamer, twee grotere kamers en de hoofdkantoorruimte, waren er geen speciale belcabines beschikbaar en was het nog steeds een zoektocht om een rustige ruimte te vinden bij het bellen van klanten. We maakten een snelle schets in SketchUp en gingen aan de slag. Het werk is op dit moment nog in volle gang, maar we kunnen de 3D Mockup die we gemaakt hebben wel delen, stay tuned voor de resultaten.

Onze vrienden bij Toolstation moeten ons inmiddels bij naam kennen, en misschien hebben ze zelfs een beetje gelachen elke keer als ik op mijn fiets aankwam om een nieuw soort schroef op te halen, soms zelfs 3 keer per dag.

A render of our new phone booths at Hide and Seek

Keuken

De lunch is een moment om samen te genieten en te delen, dus het moet zich onderscheiden van de rest van het kantoor om je echt het gevoel te geven dat je een pauze hebt. Daarom willen we een comfortabele ruimte maken met veel groen en bankjes om te ontspannen terwijl je de perfecte ‘tosti’ eet, Hide and Seekers all time favorite. (thanks Heinz.nl voor het sponsoren van dit bericht ;)) Dit is echter nog een werk in uitvoering.

Binnenkort…

Een thuis vinden voor divers opgeleide mensen en een continu groeiend team was niet makkelijk. Maar deze plek past perfect en we kunnen het ons eigen maken. 

Er zijn nog steeds kleine aanpassingen nodig en er staan nog wat grotere dingen op de planning. Binnenkort krijgt de lunchruimte een totale opknapbeurt en met de zomer in aantocht moet ook onze kleine gemeenschappelijke tuin worden opgeknapt. En omdat er steeds nieuwe mensen bijkomen, zullen sommige ruimtes zeker een nieuwe betekenis krijgen.

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Admiraal de Ruijterweg 26
1056 GJ Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl