Nieuwe advertentiemogelijkheden op Snapchat

By 13 november 2020 november 18th, 2020 Adverteren, Snapchat Ads
snapchat-launches-dynamic-ads-which-will-create-ads-based-on-uploaded-product-catalogs

Wie dacht dat Snapchat wel zo’n beetje passé is anno 2020 heeft het goed mis! Snapchat is namelijk booming. In Q3 maakte het social media platform haar beste resultaten ooit bekend, in tegenstelling tot de verwachtingen van vele analisten. Ten opzichte van vorig jaar is de omzet gegroeid met 52%. Het actieve ledenaantal is gegroeid met 18%. Daarnaast ontwikkelt het platform zich in rap tempo met onderscheidende advertentiemogelijkheden en features. We zetten de meest interessante features en ontwikkelingen voor je op een rij. Zo ben je helemaal up-to-speed.

    • Nu ook Nederlandse content van publishers
    • Komst van Commercials
    • Indrukwekkende advertentiemogelijkheden zoals AR Lenses en Filters&
    • Dynamic ads om je producten efficiënt en effectief te adverteren

Nederlandse content

Sinds oktober vind je op de Discover pagina van Snapchat content van Nederlandse publishers. Nederlandse gebruikers kunnen hier nu terecht voor content van onder andere Vice Nederland, 433, NOS en Hearst. De verwachting is dat Snapchat hierdoor nog intensiever gebruikt gaat worden door de huidige gebruikers, maar ook nieuwe gebruikers zal aantrekken. Voor adverteerders betekent dat het aantal beschikbare advertenties zal toenemen.

Commercials

Met de komst van Nederlandse publishers op de Discover pagina, is er ook een nieuw advertentie indeling beschikbaar gemaakt: Commercials. Commercials zijn videoadvertenties die worden weergegeven tijdens of tussen het bekijken van de videocontent op de Discover pagina. Deze advertentie indeling is vooral geschikt als je doelstelling is om bekendheid te creëren voor je merk. Dat komt doordat de gebruiker kiest om bepaalde content te bekijken van een publisher (zoals bijvoorbeeld NOS). De gebruiker is hierdoor gefocused op de content zodra de Commercial verschijnt. De kans dat de boodschap blijft hangen is hierdoor groter.

Een Commercial kan maximaal drie minuten duren en de eerste zes seconden kunnen niet worden overgeslagen. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om door te linken naar een website of AR Lens.

AR Lenses

Misschien wel de meest indrukwekkende feature binnen Snapchat is de Augmented Reality Lens. Met de AR Lense creëer je een (branded) interactieve ervaring voor de gebruiker. In principe creëer je met een AR Lens een illusie die erg realistisch lijkt. Snapchatters kunnen bijvoorbeeld zichzelf als het ware plaatsen in je advertentie. De Lens zorgt ervoor dat je als gebruiker wordt getransformeerd. Denk bijvoorbeeld aan een transformatie naar een puppy, een robot of een jongere versie van jezelf!

Daarnaast kan de Snapchatter de video die hij/zij opneemt daarna ook plaatsen op zijn/haar Stories of doorsturen naar andere Snapchatters. De kans is groot dat de gebruiker dit wil delen met zijn/haar vrienden en dat deze vrienden de feature ook zullen gebruiken en delen.

Met de Lens Studio van Snapchat kunnen developers en creatievelingen aan de slag met het maken van AR Lenses. De tool zit vol met handige features waarmee je kan zorgen dat je een indrukwekkende en opvallende AR Lense ontwikkelt voor je merk.

gif-world-lens-snap

Een voorbeeld van een AR Lens

Filters

Als je zelf Snapchat gebruikt dan is de kans groot dat je elke keer als je de app opent, ergens een Filter voorbij ziet komen. Ze worden namelijk vaak gedeeld. Een Snapchat Filter is een creatieve overlay die kan worden toegevoegd nadat een gebruiker een foto of video heeft gemaakt. Als adverteerder is dit ook (net zoals bij de AR Lenses) een feature die ervoor zorgt dat je onderdeel bent van het verhaal of moment van de gebruiker.

Belangrijk bij het toepassen van Filters is dat het goed aansluit bij het publiek. Snapchatters zijn over het algemeen jong, 50% van de Nederlandse gebruikers is tussen de 18-24 jaar. De app kenmerkt zich door speelse features, waaronder Filters. Een Filter is daarom de perfecte manier om je merk flink wat likeability te geven en om op te vallen. Humor verwerken in je filter is daarom een echte aanrader.

Voorbeeld van Snapchat advertentie van Unox. Links een AR Lens en rechts een Filter

Dynamic ads

Dynamic ads zorgen ervoor dat je collectie aan producten via Snap ads onder de aandacht wordt gebracht bij een relevante doelgroep. Dit wordt gedaan op basis van een productfeed. Het voordeel van Dynamic ads is dat het tijd efficiënt is om op te zetten, en zorgt voor maximaal resultaat. Een afbeelding wordt automatisch gecropped naar het juiste formaat voor een specifieke plaatsing. Een afbeelding kan zo voor vijf verschillende plaatsingen ingezet worden. Daarnaast wordt artikelinformatie automatisch bijgewerkt dankzij de productfeed. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om handmatig een prijs aan te passen in een advertentie als een product afgeprijsd wordt. Ook kunnen advertenties van producten die niet voorradig zijn, automatisch gepauzeerd worden.

Je kan deze feature inzetten voor zowel nieuw- als bestaand publiek. Voor nieuw publiek gaat dit op basis van prospecting. Dit wil zeggen dat het Snapchat systeem op zoek gaat naar nieuwe personen die het meest waarschijnlijk je product zullen kopen. Deze personen zijn nog niet op je website geweest.

Wil je twijfelaars over de streep trekken? Dan zijn dynamic ads perfect geschikt voor remarketing. Denk aan een bezoeker op je website die een bepaald product heeft bekeken maar toch nog twijfelde. Je kan deze persoon later op Snapchat opnieuw bereiken met precies dat product dat hij of zij heeft bekeken of in zijn/haar maandje heeft gestopt. Je kan deze persoon nog 30 dagen na deze actie bereiken op Snapchat door middel van dynamic remarketing.

Snapchat bij Hide and Seek

We vinden het erg leuk om na te denken over hoe Snapchat kan bijdragen aan je online marketing strategie. Neem vooral even contact met ons op als je het erover wil hebben. Wellicht zorgt namelijk één van deze nieuwe ontwikkelingen er wel voor dat Snapchat ineens erg interessant is voor je business.

Wil je meer weten over Snapchat? Kijk dan ook even op onze Snapchat service pagina.

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Admiraal de Ruijterweg 26
1056 GJ Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl