Nieuw: Bereik nu je Instagram Audiences met ads

By 14 juli 2017 januari 22nd, 2019 Adverteren, Facebook & Instagram Ads
Instagram

[spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Instagram Audiences

Het is zover, eindelijk is het mogelijk om doelgroepen aan te maken op basis van betrokkenheid op Instagram! Bedrijven met grote populariteit op Instagram hadden tot op heden moeite met het bereiken van deze Instagram gebruikers door middel van advertenties. Met relatief beperkte mogelijkheden konden zij via de Instagram Business Tool posts op Instagram boosten naar de huidige Instagram volgers en een nieuw publiek. In de Facebook Business Manager was het slechts mogelijk om de betrokken gebruikers op Facebook te bereiken, maar deze gaf tot voor kort nog niet de mogelijkheid om de betrokken gebruikers op Instagram te bereiken. Dat kan nu wel, door de introductie van Instagram Audiences!

Wat zijn de voordelen van Instagram Audiences?

De Instagram en Facebook doelgroepen zijn tegenwoordig onderling uitwisselbaar, wat een verrijking is voor beide platformen. Bedrijven die veel verkeer op Instagram hebben, kunnen deze gebruikers nu ook op Facebook bereiken. Ook zijn de mogelijkheden qua targeting nu veel uitgebreider, doordat bedrijven via de Facebook Business Manager ook de betrokken Instagram gebruikers op Instagram zelf kunnen bereiken. Deze functionaliteit is dus vooral interessant voor bedrijven die voornamelijk actief zijn op Instagram of een groot bereik op Instagram hebben.

Instagram Audiences

Welke audiences kun je precies bereiken op Instagram?

De nieuwe doelgroepen voor Instagram zijn vergelijkbaar met de doelgroepen die beschikbaar zijn voor Facebook. De volgende soorten interactie kun je tegenwoordig ook bereiken:

  • Iedereen die interactie heeft gehad met je bedrijf op Instagram
  • Iedereen die je bedrijfsprofiel heeft bezocht op Instagram
  • Iedereen die interactie heeft gehad met een post of advertentie op Instagram
  • Iedereen die een bericht naar je bedrijfsprofiel heeft verzonden op Instagram
  • Iedereen die een post of advertentie heeft opgeslagen op Instagram

Op dit moment kunnen doelgroepen worden aangemaakt van 1 tot 365 dagen terug. Echter is de data vanuit Instagram slechts beschikbaar vanaf juni 2017, aangezien deze functie pas is gelanceerd.

Deze Instagram Doelgroepen zijn nog niet voor iedereen beschikbaar, maar zullen zeker op zeer korte termijn verder worden uitgerold, voor bedrijven met een Instagram Business Profile die gekoppeld zijn aan een Facebook Business Manager.

Instagram Audiences inzetten bij Hide and Seek

Ben jij actief op Instagram en heb jij veel volgers? Wil je graag verder groeien als bedrijf op Facebook en Instagram? Dan zijn de Instagram Audiences zeker interessant voor jou. Wil je hier graag meer over weten, neem dan nu contact op met ons!

[/spb_text_block]

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Gedempt Hamerkanaal 139,
1021 KP Amsterdam
06 18333789

E I N D H O V E N

Kastanjelaan 400,
5616 LZ Eindhoven
06 55153452

info@hide-and-seek.nl