Gmail Sponsored Promotions geïntroduceerd door Google

By 10 februari 2014 oktober 7th, 2021 Google AdWords
gmail-sponsored-promotions

 

Google heeft Gmail Sponsored Promotions geïntroduceerd. Gmail Sponsored Promotions, afgekort met GSP, is een nieuwe manier van adverteren binnen Gmail, de e-maildienst van Google. In 2013 introduceerde Google een nieuwe indeling in Gmail, waarbij e-mails worden ingedeeld in de tabbladen Primary (Primair), Social (Sociaal), Promotions (Reclame) en Updates. Gmail Sponsored Promotions maakt het voor adverteerders mogelijk om middels Google AdWords een advertentie te plaatsen bovenaan in het tabblad Promotions (Reclame). Google geeft aan dat deze nieuwe plek uitermate geschikt is voor het tonen van advertenties, aangezien dat is wat de gebruiker verwacht wanneer zij zich binnen het tabblad Promotions (Reclame) begeven.

 

Wat is Gmail Sponsored Promotions?

Gmail Sponsored Promotions (GSP) is een nieuwe manier van adverteren binnen Gmail waarbij Google advertenties laat zien bovenaan in het tabblad Promotions (Reclame). In de bovenstaande afbeelding is een voorbeeld te zien. De advertentie ziet eruit als een normale e-mail, hoewel er wel onderscheid wordt gemaakt in de opmaak en er wordt aangegeven dat het om een advertentie gaat. Wanneer er op de advertentie geklikt wordt, wordt er een e-mail geopend met de advertentieboodschap. Advertenties kunnen onder andere formulieren, afbeeldingen en video bevatten. De gebruiker heeft de mogelijkheid de advertentie af te wijzen, door te sturen of erop te klikken om naar de website van de adverteerder te gaan. Naast het bovenstaande voorbeeld in het Promotions (Reclame) tabblad worden er ook nieuwe typen advertenties getoond wanneer een gebruiker een willekeurige e-mail heeft geopend in de vorm van een teaser boven of rechts van de e-mail.

 

Targeting en betalingsopties Gmail Sponsored Promotions

Gmail Sponsored Promotions heeft verschillende targeting opties. Naast de gebruikelijke opties op het Display Netwerk, zoals leeftijd, geslacht, content woorden en interesses, kunnen adverteerders ook targeten op basis van e-mailadressen en productcategorie. Met name de optie om te targeten op basis van e-mailadressen is nieuw en biedt vele mogelijkheden. Zo kunnen adverteerders zich bijvoorbeeld richten tot gebruikers die zich eerder hebben ingeschreven op een nieuwsbrief of een aankoop hebben gedaan. Maar ook kunnen er nieuwe klanten worden gevonden door slim om te gaan met content woorden, door bijvoorbeeld woorden en domeinen van concurrenten mee te nemen. Gmail Sponsored Promotions werkt op basis van Cost-Per-Click (CPC). Hierbij wordt alleen de eerste klik in rekening gebracht. Gmail Sponsored Promotions is uiteraard onderdeel van Google AdWords, al is het op dit moment een afzonderlijke interface aangezien Gmail Sponsored Promotions momenteel nog in bèta is. De verwachting is dat Gmail Sponsored Promotions snel wordt opgenomen in de traditionele interface van Google AdWords.

 

Gmail Sponsored Promotions: Hide and Seek test de bèta

Op dit moment is Gmail Sponsored Promotions nog in bèta. Dat wil zeggen dat deze nieuwe mogelijkheid van adverteren nog niet voor iedereen beschikbaar is. Als ex-Googlers heeft Hide and Seek de mogelijkheid om als een van de eerste partijen in Nederland nieuwe features of een bèta te testen. Momenteel draaien wij onze eerste campagnes, waardoor het nog te vroeg is om conclusies te trekken over de resultaten. Tests uit Engelstalige landen, waar de bèta eerder beschikbaar was, laten positieve resultaten zien waarbij met name de Cost-Per-Acquisition (CPA) daalt (met 40-80%) in vergelijking met traditionele Display campagnes die gericht zijn op Gmail.

Wilt u ook gebruik maken van Gmail Sponsored Promotions? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op.

 

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Admiraal de Ruijterweg 26
1056 GJ Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl