Facebook pakt Engagement Bait aan

By 19 december 2017 maart 4th, 2020 Adverteren, Facebook & Instagram Ads

Facebook benadeelt posts met Engagement Bait

‘Like als je ook van chocola houdt!’, ‘Tag je vrienden en maak kans op tickets!’, ‘Share deze post en win!’.

Dit zijn allemaal typische voorbeelden van Engagement Bait op Facebook waarin gevraagd wordt om een like, comment of share. De posts zijn erg schreeuwerig en worden dan ook als spam ervaren door de Facebook gebruikers. Deze tactieken maken misbruik van het Facebook algoritme, waarin posts met veel interactie een groter bereik krijgen dan posts met minder interactie. Om de kwaliteit van de content op Facebook te waarborgen, is Facebook bezig om dit algoritme aan te passen. Posts die gebruik maken van Engagement Bait zullen in de toekomst minder bereik genereren dan de kwalitatief goede posts. De verschillende typen Engagement Bait zijn gecategoriseerd in: Vote Baiting, React Baiting, Share Baiting, Tag Baiting en Comment Baiting. Dit soort posts worden minder vertoond in de news feeds vanaf deze week.

Wat zijn de gevolgen van Facebook Engagement Bait?

Allereest zullen posts die gebruik maken van Engagement Bait minder bereik genereren. Ten tweede zullen Facebook pagina’s die systematisch gebruik maken van deze Facebook Engament Bait tactiek als pagina in zijn totaliteit ook minder bereik gaan genereren. Het is dus belangrijk dat deze tactieken niet meer gebruikt worden, aangezien het voor toekomstige posts (en advertentie campagnes) negatieve invloed kan hebben. Uiteraard zal dit in de komende weken langzaam gaan veranderen, zodat bedrijven hun tactieken kunnen aanpassen en verbeteren. Authentieke posts waarin mensen om hulp, advies of aanbevelingen vragen zullen hier niet ten nadele komen van de veranderingen bij Facebook. Ook posts over vermissingen of posts om geld in te zamelen voor goede doelen zullen door dit algoritme niet beïnvloed worden.

Facebook Engagement Bait

Wat ziet Facebook als kwalitatieve content?

Het is dus belangrijk om Engagement Bait niet (meer) te gebruiken. Maar wat ziet Facebook dan wel als kwalitatieve content? Het is belangrijk om je doelgroep goed te begrijpen en aan de hand van daarvan geschikte content te creëren. Er zijn drie principes die Facebook heeft opgesteld als leidraad voor het maken van kwalitatief goede content:

  1. Nuttige en informatieve inhoud.
  2. Nauwkeurige, authentieke inhoud.
  3. Standaarden voor veilig, respectvol gedrag.

 

Tot slot

Wil je graag meer informatie over Facebook Engagement Bait? Of wil je graag advies over je goede content ontwikkelt voor Facebook? Neem dan contact met ons op! Hide and Seek helpt je graag verder. Bekijk ook onze Facebook pagina voor de laatste updates.

 

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Admiraal de Ruijterweg 26
1056 GJ Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl