Een kijkje in onze eerste maand als social ads trainees bij Hide & Seek

By 14 november 2022 Hide and Seek
Social Ads trainees Kevin and Yvet

Hoi! Wij zijn Kevin en Yvet en wij volgen het traineeship social advertising bij Hide and Seek. We zijn nu een maand aan de slag en het leek ons leuk om jullie mee te nemen in onze eerste ervaringen bij the loving agency!

Het is natuurlijk altijd spannend om bij een nieuw bedrijf aan de slag te gaan. Die spanning bleek echter nergens voor nodig te zijn, want we werden meteen met open armen ontvangen. Op onze eerste dag lag de focus vooral op het leren kennen van het bedrijf, de manier van werken en natuurlijk de nieuwe collega’s. Iedere week krijgen we een case, altijd in combinatie met een training. De eerste week begonnen we met een online cursus over de fundamenten van digital marketing om ons geheugen op te frissen. Vervolgens werd ook de planning voor de komende weken aan ons gepresenteerd en werden er 2 collega’s aangewezen om ons te begeleiden: Jennifer en Ido. Om de eerste week op een goede manier af te sluiten werd er speciaal een borrel georganiseerd. Al met al een fantastische start!

In de tweede week begonnen we met een nieuw hoofdstuk: Meta (Facebook + Instagram). We gingen meteen van start met Facebook Ads Manager. De kennis die we op hebben gedaan tijdens de Facebook Blueprint cursus, konden we zo meteen in de praktijk brengen. Het leuke aan het traineeship is dat onze cases gebaseerd zijn op echte klanten. Heel toepasselijk voor de maand oktober is natuurlijk het welbekende ADE. Ook voor ons traineeship stond ADE die week centraal, waarbij we aan de slag gingen met een full funnel online marketing strategie. Niet alleen leerden we ontzettend veel, maar ook voelden we ons met de dag meer thuis bij H&S. De dagelijkse gezamenlijke lunches hebben daar zeker aan bijgedragen, zo leerden we iedereen steeds beter kennen onder het genot van een boterham!

Omdat Meta best complex is, hebben we er in totaal 4 weken aan besteed om het goed onder de knie te krijgen. Iedere week gingen we dieper in op verschillende campagne doelen of specifieke biedstrategieën. Het werken met Ads Manager voelde steeds meer vertrouwd en zo werden onze campagnes iedere week een stukje beter. 

De vierde -en tevens de laatste- week hebben we beide aan een individuele case gewerkt. Al onze opgedane kennis hebben we gestopt in het bouwen van een campagne voor het fictieve “H&S festival”. Als kers op de taart zijn we allebei geslaagd voor het ‘Facebook Blueprint’ examen en kregen we een officieel certificaat. Iedere week voelen we ons steeds een beetje meer als echte online advertising specialisten.

De eerste maand zat er alweer op voordat we het wisten. Time flies when you’re having fun! Iedere keer als we denken toch al aardig wat te weten over een onderwerp, komen we er al snel achter dat er nog zoveel meer te leren valt. Gelukkig hebben we nog een aantal weken te gaan! Terugkijkend op deze eerste maand hebben we ontzettend veel geleerd van de cases maar ook van elkaar. Het is erg fijn dat we het traineeship samen doorlopen, zodat we ook samen kunnen sparren over ideeën en taken kunnen verdelen. Als we iets geleerd hebben over Hide and Seek dan is het wel hoe belangrijk het is om goede relaties op te bouwen, zowel binnen het team als met klanten. Dit hebben we zelf mee mogen maken tijdens het door Hide and Seek georganiseerde ADE event, een gezellige borrel voor het team én klanten. 

Het fijne aan het traineeship is dat het echt voelt als een veilige omgeving. 

We krijgen de kans om veel te leren, fouten te maken en onszelf te verbeteren. H&S heeft een setting gecreëerd waarin we iedere week worden uitgedaagd, met name om out-of-the box te denken en creatief te zijn. De wekelijkse feedback/suggesties helpt ons om te groeien en onszelf te verbeteren. Daarnaast krijgen we ook veel hulp vanuit het team, die altijd klaar staat om onze (vele) vragen te beantwoorden 😉

We kunnen in ieder geval zeker stellen dat we al veel hebben geleerd, maar dat ons ook nog veel te wachten staat. De komende weken staan LinkedIn, Pinterest en TikTok op de planning. Als we alle trainingen hebben afgerond, wordt het tijd om onze collega’s van het social team te gaan schaduwen. Op die manier kunnen we van dichtbij leren hoe de dagelijkse gang van zaken van een online advertising specialist eruit ziet. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in! Over een paar weken kunnen jullie een nieuwe blog vol updates verwachten. Tot snel!

Wil je ook een traineeship volgen bij Hide and Seek? Kijk op onze vacature pagina of er openstaande vacatures zijn voor een traineeship!

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Hamerstraat 1-E
1021 JT Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl