De leukste dingen om te doen in Amsterdam in de zomer van 2023

Een foto van een Amsterdamse brug in de lente

Welkom terug bij onze blog, waar we onze favoriete plekken en activiteiten in Amsterdam uitlichten. De vorige keer behandelden we onze favoriete activiteiten voor de winter en het vroege voorjaar. Die bestonden voornamelijk uit weerbestendige opties. Nu het weer (eindelijk) beter wordt, is het tijd voor buitenactiviteiten! De zomer in Amsterdam is heerlijk: van culturele hoogtepunten en avonturen in de buitenlucht tot eindeloos terrasjes pakken, onze hoofdstad heeft voor ieder wat wils. Dus pak je zonnebrandcrème, trek een korte broek aan en pak je fiets erbij voor de leukste activiteiten in Amsterdam!

Amsterdam staat bekend om zijn vele grachten in de hele stad. Er zijn meer dan 100 km aan grachten en 1500 bruggen. Dus als je ons vraagt wat de beste manier is om de stad te verkennen, raden we je aan een boot te huren en je onder te dompelen in de schilderachtige schoonheid van de Amsterdamse grachten. Er zijn talloze plekken waar je een boot kunt huren, verspreid over de hele stad. Als je geen zin hebt om zelf een boot te besturen, kun je ook een rondvaart met gids doen. Hoe dan ook, varen door de grachten is absoluut een ervaring die je nog lang zal herinneren, dus zorg ervoor dat je dit bovenaan je lijst zet!

Een boot in de Amsterdamse grachten

Tijdens de zomer duiken er in de stad overal openluchtbioscopen op. En wat is er nou leuker dan een film kijken onder de sterrenhemel? Pak een dekentje en wat snacks en je hebt gegarandeerd een leuke avond! Bekijk een klassieke film of geniet van de nieuwste releases op unieke locaties door de hele stad. De leukste openlucht bioscoop is toch wel het Forest Film Festival in het Amsterdamse Bos, georganiseerd door onze vrienden van Cinetree. Een weekend vol met de beste films, poëzie, inleidende gesprekken met filmdeskundigen en dat alles op een prachtige locatie aangekleed met honderden lichtjes. Een must voor alle filmliefhebbers! Het Forest Film Festival zal dit jaar plaatsvinden in het weekend van 12 en 13 augustus in het Bostheater.

Cinetree's Forest Filmfestival, een unieke filmervaring in het Amsterdamse Bos

Amsterdam staat bekend om zijn levendige festivalscene en de zomer is de perfecte tijd om hiervan te genieten. Neem een kijkje op onze lijst met festivals in Amsterdam voor meer inspiratie. Maar als we er één moeten uitlichten kiezen we Milkshake Festival, van 28 tot 30 juli in het Westerpark. Milkshake is een (glitterachtig) spektakel waarin elke vorm van liefde wordt gevierd en niets te gek is, waardoor het festival een ongekend goede vibe heeft! Als dit niet jouw smaak is, zijn er gelukkig tal van andere opties. Van muziekfestivals zoals het iconische Amsterdam Open Air tot culturele festiviteiten zoals het Holland Festival. Voor ieder wat wils!

Kun je geen genoeg krijgen van Milkshake? Zorg er dan voor dat je deze zomer de Amsterdam Pride bezoekt, van 31 juli tot 8 augustus. Je kent de pride waarschijnlijk van de grachtenparade, maar er zijn nog veel meer activiteiten! Denk aan rondleidingen door de stad, kunst- en cultuurevenementen en een groot afsluitend feest op de Dam op 8 augustus. Kun je niet wachten tot juli? Stap dan in de trein en bezoek de Rotterdam Pride, die plaatsvindt van 1 tot 11 juni.

Een foto van Milkshake festival 2022

Als je de drukte van de stad liever ontsnapt, breng dan een dag door in een van de vele parken van Amsterdam met vrienden of een goed boek. Je zult al snel merken dat de parken geliefd zijn onder Amsterdammers en toeristen, want als de zon schijnt is het meteen gezellig druk. Zijn de parken in de binnenstad je te klein? Ga dan eens naar het Amsterdamse Bos: een uitgestrekt bosgebied aan de rand van de stad. Huur een fiets, maak een wandeling over de talloze paden of ga lekker picknickplekken. Het Amsterdamse Bos is een ideale plek om tot rust te komen!

Heel veel mensen die op het gras zitten in de zon, in het Amsterdamse Bos of in het Vondelpark

Nederlanders houden zeker van fietsen, maar ook andere sporten zijn in trek. De stad zit vol met de hipste gyms en in de parken zie je mensen hardlopen, yoga doen of bootcampen. Trainen ze voor een obstacle run? Misschien. Wij in ieder geval wel! Als je fan bent van hindernislopen of jezelf gewoon wilt uitdagen, doe dan mee aan de Strong Viking Run dit jaar in oktober. Er zijn verschillende edities: een brother editie om met vrienden of collega’s aan deel te nemen, een familie-editie voor kinderen vanaf 5 jaar en voor de echte die-hards is er een ultra-editie van maar liefst 60 (!) km. Als je niet kunt wachten tot oktober, zijn er gedurende de zomer meerdere edities in Nederland. Het H&S-team doet op 17 juni mee aan de water editie in Wijchen, zien we je daar?

Een editie van Strong Viking in Wijchen

Natuurlijk hoeven niet alle activiteiten actief te zijn, soms heb je gewoon een dagje strand nodig. Ja, je leest het goed, Amsterdam heeft zijn eigen stadsstranden! Op plekken als Blijburg aan Zee of Strand Zuid geniet je van de zon terwijl je ontspant aan zanderige oevers. Geniet van een verfrissend drankje, waag je aan beachvolleybal of lees een goed boek. Deze kunstmatige stranden bieden een unieke zomerervaring midden in het hart van de stad. Onze geheime tip is om Het Wed te bezoeken: een meer omringd door zandduinen in Bloemendaal, net buiten Amsterdam. Hier waan je je zeker op vakantie!

Laatste tip: Op de NDSM-werf zit je altijd goed. We hebben het eerder gehad over evenementen die hier plaatsvinden zoals Ijhallen en het DGTL-festival. Maar daar blijft het niet bij, ook kun je hier streetart bewonderen, door kunst studio’s en galerijen dwalen of genieten van een maaltijd in een van de trendy cafés en restaurants zoals Pllek of Noorderlicht. Je kunt er komen door op de (gratis!) veerboot te stappen die je meeneemt voor een rit over het IJ. Je fiets kan ook mee!

Een luchtfoto van de NDSM, een plek waar veel festivals en activiteiten zijn

Of je nu zin hebt in een festival zomer of een relaxte zomer aan het strand , we hopen dat onze lijst je genoeg inspiratie heeft gegeven! Natuurlijk hebben we lang niet alles kunnen noemen en we moedigen het dan ook zeker aan om zelf op avontuur te gaan. Laten jullie het weten als we iets missen?

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Admiraal de Ruijterweg 26
1056 GJ Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl