Amsterdam Dance Event (ADE) 2014: ons verslag

By 23 oktober 2014 januari 22nd, 2019 Hide and Seek
ade-2014-hide-and-seek
[spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Afgelopen week vond voor de 19e keer het Amsterdam Dance Event (ADE) plaats. Amsterdam Dance Event is een vijfdaags evenement met een dag- en nachtprogramma. Overdag fungeert het als een conferentie voor de elektronische muziekindustrie waarbij lezingen, workshops, demonstraties en kennisdeling centraal staan. ‘s Nachts vinden er ruim 300 evenementen plaats op 80 verschillende locaties waarbij meer dan 2000 DJ’s optreden. In totaal trekt Amsterdam Dance Event 350.000 bezoekers. Ook wordt tijdens Amsterdam Dance Event de DJ Mag Top 100 bekend gemaakt. Hide and Seek was vijf dagen aanwezig tijdens het evenement. Hier lees je ons verslag.

[/spb_text_block] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Woensdagmorgen. De eerste dag van het Amsterdam Dance Event. Nadat we ons geregistreerd hebben en onze ADE Bag hebben opgehaald begeven we ons naar Felix Meritis. Daar geeft Eelko van Kooten een van de eerste lezingen van het evenement. Eelko is oprichter van Spinnin’ Records, een van onze klanten. Hij vertelt onder andere hoe Spinnin’ Records in vijftien jaar tijd heeft kunnen uitgroeien tot het grootste platenlabel op het gebied van dance muziek ter wereld. Hierbij komt ook de veranderingen van offline naar online verkoop aan bod. Waar vroeger zaken als Free Record Shop bepaalde wat mensen aan muziek konden kopen, bepaalt de gebruiker dat nu zelf doordat alles beschikbaar is op bijvoorbeeld Spotify of iTunes. Kanalen als Facebook, YouTube en Soundcloud worden hierbij ingezet als marketing-kanalen om het publiek kennis te laten maken met hun (nieuwe) artiesten en muziek. Het YouTube-kanaal van Spinnin’ Records is het grootste van Nederland met ruim 7 miljoen abonnees en 3,5 miljard views (oktober 2014). Hij vertelt er ook bij dat dit wereldwijd vanaf één locatie gedaan kan worden, in plaats van dat ieder land een eigen kantoor nodig heeft, wat veel traditionele platenmaatschappijen hebben. Tot slot geeft hij aan dat hij het merk, dat zich vooral online afspeelt, tastbaarder probeert te maken door bijvoorbeeld het organiseren van Spinnin’ Sessions evenementen. De rest van de middag staat voor ons in het teken van meetings. Hierna is het tijd voor de eerste borrel. Deze avond zijn we uitgenodigd door Sony Music, Epic en Ultra Records. Met onder andere Mr. Probz op het programma een mooie afsluiting van de eerste dag.

[/spb_text_block] [spb_single_image image=”1045″ image_size=”full” frame=”noframe” intro_animation=”none” full_width=”no” lightbox=”no” link_target=”_self” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Donderdag. De tweede dag van het Amsterdam Dance Event. De dag begint voor ons met enkele meetings. Na de middag is het tijd voor HDE, oftewel Hard Dance Event, een conferentie in de Melkweg speciaal gewijd aan de hardere stijlen in de dance muziek. Hide and Seek heeft meerdere klanten in deze muziekstroming. We zijn onder andere aanwezig bij een panelsessie over online marketing in de dance muziek waar kennis en ideeën worden uitgewisseld. Zonder teveel prijs te geven over onze strategie en aanpak worden nieuwe ontwikkelingen besproken, zoals adverteren op Spotify of Soundcloud. HDE sluit af met een borrel waar we ons mengen tussen de andere aanwezigen die op de één of andere manier allemaal betrokken zijn in deze muziekstijl. Leuk dat dat op deze manier samenkomt in de Melkweg. ‘s Avonds zijn we aanwezig bij een event van YouTube. Sommige van onze klanten uit de muziekindustrie zijn YouTube-partner. Ook komen we hier enkele oud-collega’s tegen. Kortom, een leuke avond!

[/spb_text_block] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Vrijdag. Voor velen de laatste dag van de Amsterdam Dance Event conferentie, ook voor ons. Daarom is deze dag vrijwel geheel vol gepland met meetings. Aan het einde van de dag kunnen we desondanks aanwezig zijn bij de aftrap van Open House en een lezing over Dance, de Nieuwe Gouden Eeuw. Pim van Klink van de Universiteit van Tilburg bespreekt zijn onderzoek naar de succesfactoren en economische waarde van dance en vergelijkt de toonaangevende rol van Nederland met die van de schilderkunst uit de zeventiende eeuw. Drie mensen die een belangrijke rol in de ontwikkeling van dance speelden, Duncan Stutterheim (oprichter ID&T), Eelko van Kooten (oprichter Spinnin’ Records) en Armin van Buuren, gaan hierover in discussie met elkaar en de Minister van Economische Zaken Henk Kamp. Hoewel hij persoonlijk geen affiniteit heeft met dance, draait de laatste zelfs nog even een plaatje. De lezing is een succes. Er wordt terug gekeken hoe Nederland deze positie heeft bereikt en hoe deze kan worden behouden. Hiermee komt de conferentie voor ons ten einde en is het tijd voor de andere kant van het Amsterdam Dance Event. ‘s Avonds bezoeken we het evenement Spinnin’ Sessions in de Heineken Music Hall, een evenement van Spinnin’ Records waar Hide and Seek ook aan heeft gewerkt. Met DJ’s als Martin Garrix, Oliver Heldens en Sander van Doorn op het programma is het een top feest!

[/spb_text_block] [spb_single_image image=”1043″ image_size=”full” frame=”noframe” intro_animation=”none” full_width=”no” lightbox=”no” link_target=”_self” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

De laatste dagen van Amsterdam Dance Event bezoeken we nog enkele sessies en evenementen uit persoonlijke interesses. Voor Hide and Seek zit het erop. Terugkijkend was Amsterdam Dance Event voor ons een geslaagd evenement. Meetings met bestaande en nieuwe klanten, interessante lezingen en bijeenkomsten en in de avond leuke evenementen. Ben jij actief in de muziekindustrie en wil je meer weten over online adverteren? Neem dan contact op met Hide and Seek! En wat betreft Amsterdam Dance Event, tot volgend jaar!

[/spb_text_block]

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Admiraal de Ruijterweg 26
1056 GJ Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl