Adverteren op Snapchat

By 11 augustus 2017 september 20th, 2021 Adverteren, Snapchat Ads

Adverteren op Snapchat in Nederland

Gênante foto’s naar vrienden sturen, daar is de app Snapchat uitermate geschikt voor en daardoor razend populair geworden onder jongeren. Snapchat is ontstaan als een app waarmee je grappige foto’s en video’s kunt delen met je vrienden. De beelden die je verstuurt via deze app verdwijnen na een aantal seconden en daarmee onderscheidt deze app zich van de meeste andere foto en video apps.

Er zijn verschillende functies bijgekomen, zoals grappige filters en de mogelijkheid om de snaps te bewerken met teksten en tekeningen. Daarnaast werd het ook mogelijk met Lenses om door middel van gezichtsherkenning gekke animaties toe te voegen of je gezicht compleet te vervormen. Een latere ontwikkeling was de Snapchat Story: foto’s en video’s die je als gebruiker plaatst en 24 uur lang zichtbaar zijn voor al je vrienden op Snapchat. Dit was dan ook de voorloper van de Instagram Story en Facebook Story.

Echter was het tot kortgeleden nog niet mogelijk om op Snapchat te adverteren in Nederland. Na ruim twee jaar is het dan ook eindelijk in Nederland uitgerold en is adverteren op Snapchat ook in Nederland mogelijk. Op dit moment zijn er drie advertentie formats mogelijk op Snapchat, namelijk de Snap Ads, Sponsored Geofilters en de Sponsored Lenses.

Verschillende advertentietypes op Snapchat

Snap Ads

Dit advertentietype is vergelijkbaar met de Instagram Story ads: full-screen verticale foto of video-advertenties die tussen de Snapchat Stories door gepresenteerd worden. Hier kun je verschillende doelen aan koppelen, zoals bijvoorbeeld het genereren van awareness, websiteverkeer of het downloaden van apps.

Sponsored Geofilters

Geofilters zijn filters die op basis van locatie. Ze kunnen worden toegevoegd aan de foto’s of video’s van de gebruiker op Snapchat. En is vooral interessant bij grote evenementen of als je op locatie merkbekendheid wil genereren.

Sponsored Lenses

Sponsored Lenses zijn filters die op basis van locatie. Deze filters kunnen worden toegevoegd aan de foto’s of video’s van de gebruiker op Snapchat. En zijn vooral interessant bij grote evenementen of als je op locatie merkbekendheid wil genereren.

Adverteren op Snapchat bij Hide and Seek

Wil jij een jonge doelgroep bereiken op een unieke manier? Of wil jij op locatie je naamsbekendheid vergroten? Dan is adverteren op Snapchat zeker interessant voor jou. Neem dan direct contact met ons op! Hide and Seek helpt je graag verder.

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Admiraal de Ruijterweg 26
1056 GJ Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl