Adverteren met Google Responsive Display Ads

By 17 juli 2017 maart 6th, 2020 Adverteren, Google AdWords
responsive-gdn-display-ads

Adverteren met Google Responsive Display Ads

De meeste adverteerders weten dat een goede display campagne cruciaal is voor het realiseren van brand awareness en op de lange termijn een positieve ROI (return on investment).

Via het Google Display Netwerk (GDN) bereik je bijna 90% van alle internetgebruikers op meer dan twee miljoen websites. Het kan daarom ook een grote component zijn van de digitale marketing strategie. Maar hoe maak je eigenlijk een goede display advertentie? Hier heeft Google een goede oplossing voor bedacht, namelijk de responsive display ads.

Responsive Display Ads

Wat zijn Responsive ads

Responsive ads kunnen worden beschouwd als een eerste stap naar het adverteren in het Google Display Netwerk. De adverteerder wordt in staat gesteld om een afbeelding, headlines, tekst en een logo toe te voegen aan de advertentie. Het systeem genereert op basis van deze elementen passende beeld-advertenties (banners) in het display netwerk.

De voordelen van Responsive Ads

De ‘’one size fits all’’ benadering bespaart een hoop tijd en geld voor adverteerders. Het is niet langer nodig om verschillende variaties van dezelfde advertentie op te maken in verschillende formaten (bijvoorbeeld: 200×200, 350×50, 120×600). Responsive ads zijn daarom erg geschikt wanneer een creative designer niet voorhanden is en voor kleinere ondernemingen die de stap naar display advertising willen maken.

Doordat het systeem advertenties genereert in de meest uiteenlopende advertentieformaten, ben je ervan verzekerd dat je advertenties in de juiste verhoudingen op vrijwel alle type plaatsingen, apparaten en schermformaten kan worden vertoond. Dit betekent ook dat je op deze manier het optimale bereik kan genereren.

Hide and Seek

Ben jij klaar om de stap te maken naar online display advertising? Wil jij de juiste mensen bereiken met je display advertenties en jouw bedrijf verder laten groeien? Of wil je gewoon meer weten over de mogelijkheden van het adverteren in het Google Display Netwerk? Neem dan direct contact met ons op! Hide and Seek helpt je graag verder.

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Admiraal de Ruijterweg 26
1056 GJ Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl