9 feiten over Facebook voor marketeers in 2022

By 16 september 2022 oktober 6th, 2022 Adverteren, Facebook & Instagram Ads
9 must-know Facebook facts for marketers in 2022

Hoewel het je niet ontgaan zal zijn dat TikTok en andere platforms snel oprukken in het social media- en daarmee het online advertisinglandschap, is het goed om te beseffen dat Facebook, of beter gezegd: Meta (incl. Instagram, Messenger en Whatsapp), nog steeds het grootste social advertising platform voor veel bedrijven is in 2022. En terecht, zo blijkt uit deze 9 Facebook-feiten voor online marketeers.

1. Facebook is DE plek om de ‘elder millennial’ te bereiken

Denk je dat Facebook vandaag de dag alleen nog maar voor boomers is? Dan zit je er toch naast. Het is nog steeds de nummer één keuze voor een social media platform voor mensen tussen de 35 en 44 jaar. Voor 25 jaar en jonger is dit Instagram, dus als je adverteert via het Facebook Ads platform, bereik je sowieso het merendeel van de jongere internetgebruikers. 

2. Facebook heeft 2.934 miljard monthly active users…

… en is daarmee ‘s werelds meest actieve social media platform. In Nederland zijn dat er 13.4 miljoen. Hoewel concurrentie op de loer ligt, staat Facebook nog steeds bovenaan de voedselketen in 2022. 

3. Gebruikers van Facebook zijn daadwerkelijk actief 

Een account hebben maakt je nog geen actieve gebruiker, dat weten we allemaal. Maar 79% van Meta’s monthly users zijn dagelijks actief. Dit getal is de afgelopen drie jaar stabiel gebleven. 

4. Facebookgebruikers spenderen gemiddeld 33 minuten per dag op het platform

Niet alleen heeft Facebook dus de meeste actieve gebruikers, ze spenderen ook nog eens veel tijd per dag op het platform, waarmee Facebook nog steeds het meest relevante advertisingkanaal is. Ben je benieuwd hoe wij die gebruikers in die 33 minuten kunnen bereiken, bij onze dienst over Facebo

ok adverteren lees je er meer over!

5. Je ads mobile-friendly maken is een vereiste 

81.8% van de Facebookgebruikers zien je content op de app op hun mobiele apparaat. Daarom heeft het de voorkeur om dit ook in gedachten te houden bij het maken van de content en de focus te leggen op verticale of vierkante formaten in plaats van landscape.  

Facebook Must Know Facts 2022

6. Met organisch bereik alleen kom je er niet 

Hoewel het zeker mogelijk is om een impact te maken met organische conte

nt en zelfs heel belangrijk is om hier een goede, consistente strategie voor te hebben om je publiek betrokken te houden, is het goed om je ervan bewust te zijn dat het gemiddelde bereik van een organische post slechts 5.2% is. Als je pagina dus 10.000 volgers heeft, zien gemiddeld slechts 520 daarvan je organische post. Het boosten van zorgvuldig geselecteerde posts is dan ook geen luxe, maar eerder een noodzakelijkheid als je zichtbaar wilt zijn, zelfs onder je eigen volgers. 

7. De gemiddelde revenue per user stijgt 

In Q4 van 2021 was de gemiddelde revenue van een Metagebruiker $9.39, tegenover $7.38 in Q4 van 2019. Gebruikers zien dus niet alleen je advertentie, ze zijn ook daadwerkelijk bereid geld te besteden aan het juiste product of de juiste dienst.

8. Europese gebruikers spenderen meer dan gemiddeld 

Hoewel Amerika en Canada wel heel gretig de portemonnee trekken met een revenue van maar liefst $60.57 per gebruiker, ligt dit ook in Europe hoger dan het wereldwijde gemiddelde van $11.57, namelijk op $19.68.

9. Half Nederland zit op Facebook 

Nederland heeft sowieso een hoog percentage internetgebruikers; 16.5 miljoen mensen uit een bevolking van 17.2 miljoen. Van die 17.2 miljoen zit ongeveer de helft, 8.5 miljoen, op Facebook. Daarom kun je Facebook op dit moment, en in de nabije toekomst, nog niet afschrijven als advertentiekanaal, ondanks berichten over afnemende gebruikersaantallen. 

Het moge dus duidelijk zijn: of het nu gaat om merkbekendheid, websiteverkeer of conversies: Facebook is een onmisbaar kanaal voor zo’n beetje elk bedrijf en dat zal het zeker de komende jaren nog blijven. Wil jij het onderste uit de kan halen als het op je Facebook-campagnes aankomt? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Facebook Audiences in NL

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Admiraal de Ruijterweg 26
1056 GJ Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl