Verslag trainees: eerste kwartaal Hide and Seek

By 6 juli 2021 december 30th, 2022 Hide and Seek, Vacatures
Hide and Seek Traineeship

Hi! Tijd voor een nieuwe blog over ons traineeship bij Hide and Seek. Mocht je onze eerste blog nog niet hebben gelezen, wij zijn Ilse en Carmell, de eerste Online Advertising trainees van Hide and Seek. In deze blog nemen wij jullie mee naar onze eerste 3 maanden bij Hide and Seek. 

In de afgelopen maanden hebben wij allerlei verschillende advertising kanalen doorlopen, van Google kanalen zoals Google Search tot aan Social kanalen zoals Pinterest. Voor ieder kanaal hebben we verschillende trainingen afgerond, gevolgd door een case om de opgedane kennis in de praktijk te testen. Een fijne manier om ons eigen inzicht op het gebied van alle online advertising kanalen te verbreden!

De eerste zes weken stond het thema ‘Google’ centraal, waarbij we alle kanalen binnen Google Ads hebben bestudeerd. Denk hierbij aan Search, Display, YouTube en de basisbeginselen van Shopping. Zo hebben we onder andere zelf eigen campagne structuren bedacht, campagnes uitgebouwd, biedstrategieën op de juiste manier ingezet en geleerd hoe we het beste een targeting strategie kunnen inzetten. Vervolgens hebben we ons verdiept in Google Analytics en Google Tag Manager. Vanuit deze trainingen hebben we geleerd hoe we data vanaf een website kunnen tracken, en hoe we de verzamelde gegevens kunnen omzetten in bruikbare informatie. Zo konden we onze eigen campagnes optimaliseren. 

De drie weken hierop volgend hebben we ons voornamelijk gefocust op de verschillende Social Media kanalen, waaronder Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Spotify en Snapchat. Na het volgen van deze trainingen, konden we ook hier onze eigen campagnes uitbouwen en opzetten. Daarnaast hebben we de verschillen tussen Social Media kanalen volledig in kaart gebracht, waardoor we goed inzichtelijk hebben welk kanaal in welke fase in de funnel het beste kan worden ingezet, afhankelijk van het type klant. 

De laatste trainingsweek stond in het teken van Google Shopping en Channable. In deze week zijn we verder gegaan op de basis die we in de eerste weken al gelegd hadden. Hier hebben we geleerd hoe we een feed kunnen beheren, en de data kunnen ‘cleanen’ om vervolgens de data te gebruiken en te exporteren. 

Na alle trainingen succesvol te hebben afgerond, konden we aan het werk voor onze eerste echte klant. Om tot een goed online advertising plan te komen, presenteerden wij allebei een plan waarin wij dachten de doelstelling van deze klant op verschillende kanalen te behalen. Uiteindelijk zijn deze plannen samengevoegd tot een online advertising plan, en kon het plan in de praktijk worden uitgevoerd. Carmell ging aan de slag met Facebook en Instagram en Ilse focuste zich op YouTube. We hebben allebei een eigen campagne binnen het desbetreffende kanaal uitgebouwd. Na goedkeuring gingen dan ook onze eerste eigen campagnes live! Best wel spannend voor een eerste keer, maar gelukkig verliep alles volgens plan. Vervolgens hebben we de campagnes geoptimaliseerd voor een beter resultaat, en zo gingen we van vele trainingen naar de praktijk. 

Na een periode van 3 maanden van trainingen, oefenen met cases en onze eerste echte klant werd het toen tijd voor ons het daadwerkelijke klantenbestand van Hide and Seek te ondersteunen. We houden ons beide bezig met verschillende onderwerpen en kanalen. Ilse focust zich op Shopping, Channable en Google Search en Carmell houdt zich bezig met Social kanalen en Google Search. Ondertussen trainen we beide verder om ervoor te zorgen dat we specialismen ontwikkelen. Zo is Ilse veel bezig met Google Tag Manager en Carmell bezig met dieper ingaan op Facebook en Google. 

Ondertussen leren we veel van het team waar we mee werken. Zo zijn er onlangs 2 awards gewonnen. Het was super leuk om dat mee te mogen maken. We zijn beide heel blij met alle kennis en ervaring die we opdoen bij Hide and Seek en het Traineeship is voor ons de perfecte manier tussen leren en uitvoeren. Kortom, we zijn nog steeds bezig met leren, zowel in de praktijk als in theorie. We ontwikkelen ons steeds verder en groeien als Junior Online Advertisers!

Hide and Seek is super trots op deze twee Junior Online Advertisers. Het is ongekend hoe ze de enorme hoeveelheid kennis tot zich hebben genomen en inmiddels op een Hide and Seek manier campagnes kunnen aanvliegen. In een paar maanden tijd hebben Carmell en Ilse een super goede basis gelegd, niet alleen qua kennis en kunde maar ook passen ze perfect binnen het team. Wij kijken vol goede moed naar de maanden die volgen!

Mocht je ook graag bij Hide and Seek een traineeship volgen? Wij zoeken weer kandidaten die kunnen beginnen op 1 september. Heb je interesse? Klik dan op deze link voor alle informatie. We hopen je te ontmoeten! 

N I E U W S B R I E F

A M S T E R D A M

Admiraal de Ruijterweg 26
1056 GJ Amsterdam
020 215 9360

E I N D H O V E N

Frederiklaan 10E
Kick Offices Philips Stadion Ingang 3
5616NH Eindhoven
040 231 3360

info@hide-and-seek.nl